Stravovací provoz
Strava je pro pacienty i ostatní strávníky připravována v moderně zařízené kuchyni, jejíž kapacita je 1 500 jídel. V průměru se denně vaří cca 800 obědů pro pacienty, zaměstnance a cizí strávníky, 250 – 300 snídaní a 250 – 300 večeří pro pacienty.
Mimo celodenního stravování pro hospitalizované pacienty a obědů pro zaměstnance jsme schopni splnit požadavky přípravy obědů i pro jiné podniky a zařízení, event. zajistit i jejich rozvoz dle uzavřené smlouvy.
Týdenní jídelní lístek
Kontakty
Jídelna, kuchyně a kanceláře se nacházejí za pavilonem A (označení "J")
Vedoucí stravovacího provozu Simona Kleňhová
tel. 317 756 430,
mob. +420 720 036 765
e-mail: simona.klenhova@hospital-bn.cz
Stravovací referent
tel: 317 756 233 (objednávání obědů),
v čase 10:45 - 13:00 na tel. 317 756 441 (jídelna)
Vedoucí nutriční terapeutka Bc. Martina Srbová
tel. 317 756 431
mob. 723 388 137
e-mail: martina.srbova@hospital-bn.cz
Stravování pacientů
Strava je nedílnou součástí léčby. Dietu ordinuje ošetřující lékař. Změny diet a potřebné úpravy stravy (potravinové intolerance, alergie a další) provádí nutriční terapeutky. Nutriční terapeutky sestavují jídelníčky pro pacienty a zaměstnance nemocnice. Kontrolují výdej stravy pacientům z nemocniční kuchyně. Dále provádí nutriční šetření malnutričních, nebo malnutricí ohrožených pacientů a také zajišťují edukace diet u pacientů na odděleních.
Snídaně a večeře jsou pacientům podávány ve formě studené stravy. Teplé obědy se expedují tabletovým systémem v přepravních vozech na oddělení.
Léčebná výživa
Léčebná výživa je součástí léčebné a preventivní péče a významně ovlivňuje léčbu pacienta. Cílem oddělení je zajistit odpovídající kvalitní stravu nemocným jako součást léčby, podávání stravy estetickým způsobem, dbát na kulturu stravování, zajistit stravovací návyky nemocného a dosáhnout spokojenosti pacientů.
Kontakt:
Kancelář se nachází v přízemí, vchod za pavilonem A - označení "J"
tel: 317 756 431
vedoucí nutriční terapeutka: Bc. Martina Srbová
martina.srbova@hospital-bn.cz
Nutriční terapeutky zajišťují:
dietetickou a nutriční péči
- příprava stravovacích plánů a jídelních lístků pro všechny druhy diet
- normování stravy
- zajištění individuálních stravovacích plánů a výběrové stravy
- dodržování biologických a energetických hodnot stravy pro jednotlivé diety
- edukace pacientů a rodinných příslušníků
- vypracování edukačních materiálů pro různé skupiny diagnóz
- provádí nutriční šetření pacientů malnutričních a malnutricí ohrožených
- zajišťují nutriční péči o pacienty na lůžkových odděleních
- cílem je minimalizovat riziko, vyplývající z podvýživy, snaží se malnutrici odstranit a udržet dobrý výživový stav pacienta
kontrolní činnost
- dodržování norem a technologií potřebných pro přípravu léčebné výživy
- dodržování hygienických zásad podávání stravy nemocným
- dodržování kritických bodů HACCP
- kontrola výdeje oběda pro jednotlivé druhy diet pomocí tabletového systému, výdeje snídaní a studených večeří.
Stravování zaměstnanců a jiných strávníků
- Cena oběda pro cizí strávníky v nemocniční jídelně je 120 Kč s DPH (v ceně je polévka + hlavní jídlo).
- Zaměstnanci a cizí strávníci používají k objednávání obědů objednávkový systém.
- Výběr je ze 3 jídel (pro zaměstnance ze 4 jídel). Třetí výběr je vždy dieta šetřící s omezením tuků.
- Uzávěrka objednávek je vždy den předem do 10:00 hod (út –pá). Uzávěrka obědů na pondělí je v pátek ve 12:30 hod. Jídelní lístek je k dispozici vždy na 14 dnů.
- Obědy lze objednávat a čerpat na zakoupenou čipovou kartu zálohovanou cenou 150 Kč. V případě ukončení účtu je záloha vrácena.
- Čipovou kartu si může zakoupit zaměstnanec i cizí strávník v kanceláři nutričních terapeutek u stravovací referentky v době od 6.00 – 9.30 hod.
- Pro neobjednané strávníky se počítá s rezervou cca 10 obědů denně. Tyto obědy jsou počítány především pro cizí strávníky, kteří nemají možnost objednání přes čipovou kartu.
- Platbu lze provést hotově nebo čipovou kartou na pokladně jídelny.
Nabídka pro firmy
V rámci volné kapacity stravovacího provozu Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov, a. s. nabízíme zájemcům možnost závodního stravování.
Kontakt
Simona Kleňhová
tel. 317 756 430,
mob. +420 720 036 765
e-mail: simona.klenhova@hospital-bn.cz
Jitka Šmolíková (vedoucí provozního oddělení)
tel.: 317 756 440
e-mail: jitka.smolikova@hospital-bn.cz
Poskytujeme
- Výběr ze 2 druhů polévek a 3 hlavních jídel (2 běžná jídla a 1 dietní jídlo doporučované pro strávníky s nemocemi zažívacího ústrojí).
- Doplňkový prodej (teplé a studené nápoje, cukrovinky, moučníky, saláty ,…).
- Kvalitní, pestrou a hodnotnou stravu bez použití instantních polotovarů.
- Možnost dovozu obědů v přepravních nádobách přímo na pracoviště dle smluvních podmínek.
- Další výhody
- Jídelníček sestavují nutriční terapeutky s ohledem na vyváženost stravy.
- Kvalitu a čerstvost vstupních potravin zajišťují regionální dodavatelé.
- Možnost telefonické změny objednávky do 8:00 hod.