Přeskočit na obsah

Stravovací provoz

Strava je pro pacienty i ostatní strávníky připravována v moderně zařízené kuchyni, jejíž kapacita je 1 500 jídel. V průměru se denně vaří cca 800 obědů pro pacienty, zaměstnance a cizí strávníky, 250 – 300 snídaní a 250 – 300 večeří pro pacienty.
 
Mimo celodenního stravování pro hospitalizované pacienty a obědů pro zaměstnance jsme schopni splnit požadavky přípravy obědů i pro jiné podniky a zařízení, event. zajistit i jejich rozvoz dle uzavřené smlouvy.

Týdenní jídelní lístek


Kontakty

Jídelna, kuchyně a kanceláře se nacházejí za pavilonem A (označení "J")

Vedoucí stravovacího provozu Simona Kleňhová
tel.  317 756 430,

mob. +420 720 036 765
e-mail: simona.klenhova@hospital-bn.cz

 
Stravovací referent

tel: 317 756 233 (objednávání obědů),

v čase 10:45 - 13:00 na tel. 317 756 441 (jídelna)

 
Vedoucí nutriční terapeutka Bc. Martina Srbová
tel. 317 756 431
mob. 723 388 137
e-mail: martina.srbova@hospital-bn.cz


Stravování pacientů

Strava je nedílnou součástí léčby. Dietu ordinuje ošetřující lékař. Změny diet a potřebné úpravy stravy (potravinové intolerance, alergie a další) provádí nutriční terapeutky. Nutriční terapeutky sestavují jídelníčky pro pacienty a zaměstnance nemocnice. Kontrolují výdej stravy pacientům z nemocniční kuchyně. Dále provádí nutriční šetření malnutričních, nebo malnutricí ohrožených pacientů a také zajišťují edukace diet u pacientů na odděleních.

 
Snídaně a večeře jsou pacientům podávány ve formě studené stravy. Teplé obědy se expedují tabletovým systémem v přepravních vozech na oddělení.


Léčebná výživa

Léčebná výživa je součástí léčebné a preventivní péče a významně ovlivňuje léčbu pacienta. Cílem oddělení je zajistit odpovídající kvalitní stravu nemocným jako součást léčby, podávání stravy estetickým způsobem, dbát na kulturu stravování, zajistit stravovací návyky nemocného a dosáhnout spokojenosti pacientů.

 
Kontakt:

Kancelář se nachází v přízemí, vchod za pavilonem A - označení "J"
tel: 317 756 431
vedoucí nutriční terapeutka: Bc. Martina Srbová
martina.srbova@hospital-bn.cz

Nutriční terapeutky zajišťují:

dietetickou a nutriční péči

  • příprava stravovacích plánů a jídelních lístků pro všechny druhy diet
  • normování stravy
  • zajištění individuálních stravovacích plánů a výběrové stravy
  • dodržování biologických a energetických hodnot stravy pro jednotlivé diety
  • edukace pacientů a rodinných příslušníků
  • vypracování edukačních materiálů pro různé skupiny diagnóz
  • provádí nutriční šetření pacientů malnutričních a malnutricí ohrožených
  • zajišťují nutriční péči o pacienty na lůžkových odděleních
  • cílem je minimalizovat riziko, vyplývající z podvýživy, snaží se malnutrici odstranit a udržet dobrý výživový stav pacienta

kontrolní činnost

  • dodržování norem a technologií potřebných pro přípravu léčebné výživy
  • dodržování hygienických zásad podávání stravy nemocným
  • dodržování kritických bodů HACCP
  • kontrola výdeje oběda pro jednotlivé druhy diet pomocí tabletového systému, výdeje snídaní a studených večeří.

Stravování zaměstnanců a jiných strávníků

  • Cena oběda pro cizí strávníky v nemocniční jídelně je 90 Kč s DPH (v ceně je polévka + hlavní jídlo).
  • Zaměstnanci a cizí strávníci používají k objednávání obědů objednávkový systém.
  • Výběr je ze 3 jídel (pro zaměstnance ze 4 jídel). Třetí výběr je vždy dieta šetřící s omezením tuků.
  • Uzávěrka objednávek je vždy den předem do 10:00 hod (út –pá). Uzávěrka obědů na pondělí je v pátek ve 12:30 hod. Jídelní lístek je k dispozici vždy na 14 dnů.
  • Obědy lze objednávat a čerpat na zakoupenou čipovou kartu zálohovanou cenou 150 Kč. V případě ukončení účtu je záloha vrácena.
  • Čipovou kartu si může zakoupit zaměstnanec i cizí strávník v kanceláři nutričních terapeutek u stravovací referentky v době od 6.00 – 9.30 hod.
  • Pro neobjednané strávníky se počítá s rezervou cca 10 obědů denně. Tyto obědy jsou počítány především pro cizí strávníky, kteří nemají možnost objednání přes čipovou kartu.
  • Platbu lze provést hotově nebo čipovou kartou na pokladně jídelny.

Nabídka pro firmy

V rámci volné kapacity stravovacího provozu Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov, a. s. nabízíme zájemcům možnost závodního stravování.

Kontakt

Simona Kleňhová
tel.  317 756 430,

mob. +420 720 036 765
e-mail: simona.klenhova@hospital-bn.cz


Jitka Šmolíková (vedoucí provozního oddělení)

tel.: 317 756 440
e-mail: jitka.smolikova@hospital-bn.cz

Poskytujeme

  • Výběr ze 2 druhů polévek a 3 hlavních jídel (2 běžná jídla a 1 dietní jídlo doporučované pro strávníky s nemocemi zažívacího ústrojí).
  • Doplňkový prodej (teplé a studené nápoje, cukrovinky, moučníky, saláty ,…).
  • Kvalitní, pestrou a hodnotnou stravu bez použití instantních polotovarů.
  • Možnost dovozu obědů v přepravních nádobách přímo na pracoviště dle smluvních podmínek.
  • Další výhody
    • Jídelníček sestavují nutriční terapeutky s ohledem na vyváženost stravy.
    • Kvalitu a čerstvost vstupních potravin zajišťují regionální dodavatelé.
    • Možnost telefonické změny objednávky do 8:00 hod.