pavilon J, přízemí
tel: 317 756 431
martina.srbova@hospital-bn.cz
vedoucí nutriční terapeutka: Bc. Martina Srbová
Léčebná výživa je součástí léčebné a preventivní péče a významně ovlivňuje léčbu pacienta. Cílem oddělení je zajistit odpovídající kvalitní stravu nemocným jako součást léčby, podávání stravy estetickým způsobem, dbát na kulturu stravování, zajistit stravovací návyky nemocného a dosáhnout spokojenosti pacientů.
Nutriční terapeutky
Zajišťují dietetickou a nutriční péči
- – příprava stravovacích plánů a jídelních lístků pro všechny druhy diet
- – normování stravy
- – zajištění individuelních stravovacích plánů a výběrové stravy
- – dodržování biologických a energetických hodnot stravy pro jednotlivé diety
- – edukace pacientů a rodinných příslušníků
- – vypracování edukačních materiálů pro různé skupiny diagnóz
- – provádí nutriční šetření pacientů malnutričních a malnutricí ohrožených
- – zajišťují nutriční péči o pacienty na lůžkových odděleních
- – cílem je minimalizovat riziko, vyplývající z podvýživy, snaží se malnutrici odstranit a udržet dobrý výživový stav pacienta
Kontrolní činnost
- – dodržování norem a technologií potřebných pro přípravu léčebné výživy
- – dodržování hygienických zásad podávání stravy nemocným
- – dodržování kritických bodů HACCP
- – kontrola výdeje oběda pro jednotlivé druhy diet pomocí tabletového systému, výdeje snídaní a studených večeří