Nemocnice Benešov je jedničkou v zaměstnávání zdravotně postižených

Benešovská Nemocnice Rudolfa a Stefanie bodovala v soutěži „Stejná šance - Zaměstnavatel 2018“. Porotci soutěže hodnotí ty firmy a společnosti, které zaměstnávají lidi se zdravotním postižením v běžném pracovním prostředí, a nemocnice v Benešově je podle nich v tomto nejlepší ve Středočeském kraji.

Padesát nominací přišlo letos do osmého ročníku Stejné šance, kterou pořádá společnost Rytmus Střední Čechy, o.p.s. To je víc než v předešlém ročníku, kdy porota hodnotila 27 přihlášených dotazníků. Vyhlášení vítězů proběhlo 11. října 2018 v Malostranské besedě Praze. Benešovská nemocnice obhájila první místo. Prvenství a skleněnou plaketu si totiž zástupci nemocnice odnesli už minule.

„Vůbec jsem to nečekal a je to pro mě výborná zpráva. Do soutěže nás přihlásili zaměstnanci, veřejnost. Jsem moc rád, že iniciativa vzešla od nich,“ řekl MUDr. Roman Mrva předseda představenstva Nemocnice Rudolfa a Stefanie. V nemocnici je zaměstnáno kolem padesáti lidí se zdravotním postižením, většinou fyzickým, ale pracují tu i lidé s mentálním postižením. Drtivá část handicapovaných působí v nemocnici řadu let. Někteří jsou na provozních pozicích v kuchyni či na úklid, ale jsou mezi nimi i zdravotníci, sanitáři, zdravotní sestry i lékaři.