Hokejový Mikuláš navštívil malé i velké pacienty

5.12.2017

Mikuláš s čertem a andělem nezapomněli v úterý 5. prosince navštívit ani hospitalizované pacienty na dětském oddělení a oddělení následné péče Nemocnice Rudolfa a Stefanie.

O mikulášskou nadílku se malým i velkým pacientům postarali hokejisté z HC Lev Benešov, kteří pro děti připravili balíčky s bonbóny, hokejovými puky, omalovánky a přívěšky. Kromě těchto balíčků věnovali benešovští Lvi dětskému oddělení stolní hokej, který určitě hospitalizovaní pacienti dětského oddělení uvítají při krácení dlouhých chvil v nemocnici. Primář oddělení MUDr. Michael Richter a vrchní sestra Marie Marvanová na oplátku za věnované dárky a především čas, provedli hokejisty po novém dětském oddělení.

Nezapomnělo se ani na děti v jeslích NeBe, které také dostaly od anděla za písničku sladkou nadílku.

Návštěva Mikuláše a jeho pomocníků potěšila i starší dlouhodobě hospitalizované pacienty oddělení následné péče, pro které byla vítaným zpestřením a připomenutím blížících se svátků vánočních.

„Hokejový Mikuláš je dalším pokračováním úspěšně navázané spolupráce naší nemocnice a hokejového týmu HC Lev Benešov. Vedení nemocnice a pacienti velmi oceňují aktivní zapojení samotných hráčů a členů klubu do akcí benešovské nemocnice, jako byla tato mikulášská návštěva. Velice si ceníme kampaně „Daruj krev jako lev“, v rámci které přišli aktivní hráči HC Lev, trenéři, členové vedení i manželky a přítelkyně na naše transfuzní a hematologické oddělení darovat krev. Doufáme, že nastavená spolupráce bude pokračovat i v příštím roce a už teď se těšíme, co hezkého pro pacienty i zaměstnance společně vymyslíme,“ říká s díky MUDr. Roman Mrva, ředitel Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov, a.s.

mikulas 2017_2

mikulas 2017_3  mikulas 2017_4